PKN
Protestantse Gemeente Wijhe
 
Rondom 4 - dienst 2017

Bekijk alle foto's
 
Rondom 12 - dienst 2017

Bekijk alle foto's
 
Palmzondag 2017

Bekijk alle foto's
 
Bijbels Culinair 2017

Op vrijdag 20 januari jl. was het weer een gezellige boel tijdens het Bijbels Culinair in ’t Langhuus. Dit jaar wordt herdacht dat Maarten Luther zijn ‘stellingen’ op de kerkdeur spijkerde.
 
De recepten die gebruikt zijn, zijn ook van eeuwen her en gerelateerd aan de tijd van Maarten Luther. Er waren ruim 20 personen die meededen aan het bereiden en eten van heerlijke gerechten. Zo was er soep op basis van kaas en meerdere wortelsoorten (pastinaak, peterselie- en gewone wortel), kip in kaneelsaus, bulgur en als dessert kweeperentaart met amandelen en rozijnen. Het was voortreffelijk.
 
De verschillende gerechten werden toegelicht met door ds. Martje die over alles wel een verhaal kon vertellen.
Naast het heerlijke eten is het vooral ook zo leuk om het met elkaar voor te bereiden en samen te eten!
Het was dan ook ontzettend gezellig. Volgend jaar weer!

Bekijk alle foto's
 
Actie Kerkbalans 2017

Op 21 januari 2017 startte de landelijke Actie Kerkbalans 2017. Het thema van deze actie is "Mijn kerk verbindt".
 
De protestantse kerkgemeentes en katholieke geloofsgemeenschappen van Olst - Wijhe hebben verbinding met elkaar gezocht en hebben op een ludieke wijze de actie kerkbalans 2017 ingeluid.
 
Er is gestart met een lunch. Aansluitend is men gezamenlijk naar de katholieke kerk aan de Stationsweg gelopen. Na een korte toespraak van de heer Eddy van Hijum, gedeputeerde van de provincie Overijssel, zijn de enveloppen van de wijken uitgereikt. Daar werd door hem ook om 13:00 uur de klok geluid. Gelijktijdig luidden de overige klokken van de kerken van Olst en Wijhe.

Bekijk alle foto's
 
Kerstloop 24 december 2016

Op 24 december vond de kerstloop plaats. In groepen onder leiding van een wijze werd er een wandeling gemaakt door Wijhe en kon men op deze manier het kerstverhaal beleven. De foto's vertellen het verhaal!
Foto's door Gerrit Dijkslag.

Bekijk alle foto's
 
Startweekend september 2016

Foto's door Gerrit Dijkslag

Bekijk alle foto's
 
Rondom 12-dienst 03-07-2016

Bekijk alle foto's
 
Fotoalbum Klein Sallandse Kerkendag 23-04-2016


Verslag van een zeer geslaagde tweede Klein Sallandse Kerkendag op 23 april 2016

 
De grote protestantse vlag, uit Raalte meegenomen, wappert er flink op los op het plein rond de Nicolaaskerk in Wesepe. Het is een koude, maar zonnige ochtend wanneer de eerste mensen met de auto arriveren, gevolgd door een grote groep fietsers uit Raalte: de stemming zit er al goed in. Binnen worden ze ontvangen met koffie en koek en wat kunnen de Wesepenaren heerlijk bakken!
 
Zodra de koffie op is, gaan we met z'n allen naar de dorpskerk voor de opening van deze bijzondere dag, met als thema 'Klein Salland in een grote wereld'. De vier geloofsgemeenten bijeen met inspiratie, energie en enthousiasme om nog jaren vooruit te kunnen: het pinkstergevoel! De opkomst is geweldig, de kerk zit bomvol. Na het zingen van lied 642 en enige uitleg van logistieke aard, kunnen de gemeenteleden naar de workshop van hun keuze gaan. De eerste ronde begint.


 
De een heeft gekozen voor het 4kerken-spel dat gespeeld wordt in de sporthal van Wesepe, een ander gaat met de wandelgroep mee, weer een ander gaat aan de slag bij culinair of bloemschikken. En wie had kunnen bedenken dat je samen met anderen een heuse stad van stukjes karton kunt maken. Ook moderne devotie heeft een volle zaal aan belangstellenden. Ondertussen wordt er druk gerepeteerd voor het toneelstuk van De Blauwe Olifant. Binnen krijg je het wel warm bij het zingen of bij het muziek maken door met verschillende buizen tegen je hand of been te tikken. Daar komt zowaar een geweldige sound uit. Bij de dansworkshop van Orbah Gabay is het een vrolijke drukte waar iedereen enthousiast aan meedoet. Deze dame uit Israël blijkt ook nog goed te kunnen zingen.
 
Tussendoor kan men, voor wie dat wil, een ontmoetingskaartje met naam en adres invullen. Aan het einde van de Kerkendag neem je een kaartje uit de mand om vervolgens een afspraakje te maken met degene die op dat kaartje vermeld staat.Na de tweede workshopronde gaan we samen eten: lekkere broodjes met koffie; ook de verrukkelijke salades die tijdens de culinaire clinic waren gemaakt, worden met smaak verorberd. Tot slot worden alle workshopleiders bedankt met een attentie en zingen we het lied 423. Ter afsluiting speelt de toneelgroep De Blauwe Olifant met hun figuranten op het kerkplein het toneelstuk 'De Toren'. Met applaus wordt deze Kerkendag afgesloten en daarna kan iedereen weer huiswaarts keren.
 
Een perfecte dag, goed georganiseerd, vrolijke en leuke mensen, een heel leuke sfeer, een gemoedelijke omgeving, MOOI! Allemaal kreten die de organisatie te horen krijgt en daar zijn we enorm blij mee. Voor ons een geslaagde dag!
 
Werkgroep Klein Sallandse Kerkendag


 

Bekijk alle foto's
 
Fotoalbum Kruit! 26-02-2016

Op 26 februari 2016 is in de Nicolaaskerk de voorstelling Kruit! uitgevoerd. Bekijk de foto's van deze voorstelling. Gerrit Dijkslag heeft de foto's gemaakt.

Bekijk alle foto's
 
Fotoalbum Club/Rock Solid-dienst 07-02-2016

Op zondag 7 februari was de Club/Rock Solid-dienst in de Nicolaaskerk. Bekijk hier de foto's van de voorbereiding van de dienst en de dienst zelf, gemaakt door Gerrit Dijkslag.

Bekijk alle foto's
 
Fotoalbum Bijbels Culinair 22-01-2016

Op vrijdag 22 januari 2016 was er gelegenheid om samen te koken in 't Langhuus in het kader van Bijbels Culinair.
Er waren ruim twintig deelnemers die heel enthousiast aan de gang gingen met het maken van de gerechten op basis van Bijbelteksten en joodse geschiedenis. Het was bijzonder geslaagd en alle deelnemers willen dit op termijn opnieuw doen.
Dank aan Zwanette Pol, Klaas Jilderda en Martje Veenstra voor de organisatie.

Bekijk alle foto's
 
Fotoalbum Kinderkerstfeest 2015

Op zondag 20 december was het kinderkerstfeest in de Nicolaaskerk! Iedereen had wel een broertje, zusje, opa, oma, oom, tante, neef, nicht, pappa of mamma meegenomen. Bekijk hier de foto's, gemaakt door Gerrit Dijkslag.

Bekijk alle foto's
 
Fotoalbum Kerkendag Klein Salland 25-10-2014

Op 25 oktober 2014 was de eerste Kerkendag Klein Salland. In het fotoalbum een kleine impressie.

Bekijk alle foto's
 
Fotoalbum Overdracht orgel na restauratie

Bekijk alle foto's
 


 
 

Inloggen

Zoeken
Vul een zoekterm in.

Postadres

Protestantse Gemeente Wijhe
Postbus 10
8130 AA Wijhe


Kerkblad Onderweg
Kopijdatum

Inleveren kopij: uiterlijk woensdag 21 februari 2018 vóór 19.00 uur, liefst via e-mail: .

Bezorgers
Afhalen donderdag 1 maart 2018 vanaf 16.00 uur.


Webmaster
Opmerkingen over of wijzigingen voor deze website? Stuur een e-mail.


Scriba

0570-522235
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.